2008. január 23. szerda

jan. 23
5:51
16 kilométernyi metró - egymilliárd euróból (Infostart)
Egymilliárd euróba (257 milliárd forintba) kerül majd a tervek szerint Bukarestben a kormánypalota előtti teret a repülőtérrel összekötő 16 kilométeres metróvonal.
jan. 23
6:35
Hogyan szűrjük ki a szélsőségeseket az egyetemeken? (Infostart)
A brit kormány ismét figyelmeztette az egyetemeket, hogy segíteniük kell a szélsőségesek elleni harcban. A professzorok korábban rossznéven vették a kormány beavatkozását, mert úgy érezték: kémkedniük kell tanítványaik után.
jan. 23
7:02
Külön sorban a nők a szupermarketekben (Infostart)
Ezentúl szigorúan külön sor és kassza vár a női, illetve a férfi bevásárlókra a szupermarketekben a délkelet-ázsiai Malajzia Kelantan nevű államában, amelyet az ellenzéki Pánmaláj Iszlám Párt irányít.
jan. 23
7:20
Chávez rendszeresen kokacserjét rágcsál (Kripto Akadémia)
Hugo Chávez venezuelai elnök azt állította, hogy rendszeresen rágcsál kokacserjét. "Minden reggel kokalevelet rágcsálok, és nézzenek csak rám, milyen jó formában vagyok" - mondta a dél-amerikai államfő a nemzetgyűlés előtt tartott beszédében, miközben megfeszített bicepszét mutatta hallgatóságának. Chávez kifejtette, hogy míg Fidel Castro rendszeresen küld neki fagylaltot a híres havannai Coppelia…
jan. 23
7:52
Párelválasztó malajziai szupermarketek (Kripto Akadémia)
Ezentúl szigorúan külön sor és külön kassza vár a női, illetve a férfi bevásárlókra a szupermarketekben a délkelet-ázsiai Malajzia Kelantan nevű államában, amelyet az ellenzéki Pánmaláj Iszlám Párt irányít.
jan. 23
8:09
Rosszabbodott Suharto állapota, súlyos fertőzést kapott (Kripto Akadémia)
Rosszabbodott Suharto volt indonéz elnök egészségi állapota, súlyos fertőzést kapott - közölték szerdán orvosai. A fertőzés az emésztőrendszerét támadta meg, ezenkívül tüdőgyulladása van - mondta Joko Raharjo, az orvos csoport egyik tagja. A 86 éves Suhartót, aki 33 éven át diktatórikus módszerekkel kormányozta Indonéziát, január 4 óta ápolják kórházban.
jan. 23
9:11
Tömeges körülmetélésre készülnek a hadseregben (Infostart)
Ruandában tömeges körülmetéléssel szeretnék csökkenteni a HIV-fertőzés terjedését.
jan. 23
9:34
Csak védőoltással és gyógyszerrel nem lehet megakadályozni egy világméretű madárinfluenza-járványt (Kripto Akadémia)
Csak védőoltással és gyógyszerrel nem lehet megakadályozni vagy lassítani egy világméretű madárinfluenza-járvány kialakulását egy kedden közzétett amerikai jelentés szerint.
jan. 23
11:07
Kouchner irányítja az EU külügyeit? (Kripto Akadémia)
Nicolas Sarkozy jelenlegi külügyminiszterét szeretné látni az Európai Unió külügyeinek irányítójaként. Szerinte ugyanis a baloldali politikus lenne a legmegfelelőbb személy az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselői tisztségére - értesült a Le Point hetilap.
jan. 23
12:14
Nacionalista terrorszervezetet számolt fel a török rendőrség (Metropol)
Több mint 30 fős nacionalista terrorszervezetet számolt fel a török rendőrség - jelentette szerdán a török sajtó.
jan. 23
12:19
Ennyi nézőnek nem érdemes sugározni (Kripto Akadémia)
Történelmi mélypontra süllyed a szlovák közszolgálati televízió (STV) nézettsége - számolt be róla szerdán a Hospodárské Noviny. A szlovák gazdasági napilap ismertetése szerint az STV hírműsorait jelenleg 120 ezerrel kevesebb ember nézi, mint az előző év azonos időszakában. A több mint ötmilliós Szlovákiában a múlt hét keddjén mindössze negyedmillió - bekapcsolt - készülék tulajdonosa nézte az STV…
jan. 23
13:11
Nacionalista terrorszervezetet számolt fel a török rendőrség (Kripto Akadémia)
Több mint 30 fős nacionalista terrorszervezetet számolt fel a török rendőrség - jelentette szerdán a török sajtó. A csoportot azzal gyanúsítják, hogy számos egyéb merénylet mellett köze volt Hrant Dink örmény nemzetiségű török újságíró meggyilkolásához. A szervezet kedden őrizetbe vett tagjai között nacionalista ügyvédek, egy nyugalmazott hadseregtábornok és alvilági figurák is vannak.
jan. 23
13:31
Drámai változások történtek Nagy-Britanniában (Infostart)
A britek jóval toleránsabbak lettek az elmúlt 20 év során - derül ki egy friss felmérésből. A szigetországiak immár liberálisabban tekintenek a házasság, a szerelmi kapcsolatok, valamint az azonos neműek kapcsolatának kérdésére.
jan. 23
14:22
A klímavédelmet szolgáló ambiciózus szabálycsomagra tett ajánlást az Európai Bizottság (Kripto Akadémia)
Tizenhárom százalékra kell növelnie Magyarországnak a megújítható energiaforrások részesedését az energiafogyasztásban 2020-ra, a kevésbé szennyező gazdasági ágazatokban pedig még növelheti is szennyezőanyag-kibocsátását a következő évtized végéig - derül ki abból a javaslatcsomagból, amelyről szerdán döntött az Európai Bizottság.
jan. 23
16:37
Palesztinok tízezrei árasztották el az egyiptomi boltokat - képekkel és videóval (Infostart)
Több tízezer palesztin özönlött át a Gázai övezetből Egyiptomba, miután maszkos fegyveresek felrobbantották a határon álló falat. A brit The Times értesülése szerint a Hamász nevű szélsőséges szervezet tagjai hónapokon keresztül titokban réseket vágtak a falon, hogy a robbantás sikeres legyen.
jan. 23
16:43
Béremelésért tüntettek a rendőrök (Infostart)
Minden idők legnagyobb brit rendőrtüntetésével adtak nyomatékot szerdán Londonban az egész országból érkezett rendvédelmi alkalmazottak bérrendezési követeléseiknek.
jan. 23
17:53
A kivégzett cári család utolsó tagjait is azonosítják (Infostart)
Minden bizonnyal az orosz cári család eddig fel nem lelt két tagjának maradványait találták meg tavaly júliusban Jekatyerinburg mellett - adta hírül a Komszomolszkaja Pravda című orosz lap.
jan. 23
18:21
A kormányfő az állítja: nem tudta, hogy a telke ilyen értékes (Infostart)
Robert Fico tagadja, hogy pozsonyi ingatlanvásárlását évekkel ezelőtt a haszonszerzés motiválta. Az ellenzék szerint a miniszterelnök gyanús körülmények között, feltűnően olcsón jutott hozzá egy pozsonyi telekhez.
jan. 23
18:53
Attila pusztításától rettegnek a franciák (Infostart)
Nicolas Sarkozy francia elnök szerdán végre kézhez kapta azt a tervezetet, amelynek célja a francia gazdaság egy százalékos növelése. A 300 javaslat Franciaország megváltoztatására című programot vezető közgazdászok és értelmiségiek dolgozták ki. Ebben többek között fel akarják szabadítani a kiskereskedelmi korlátokat, megkönnyíteni a munkavállalást több, eddig védett szakmában és csökkenteni a…
jan. 23
19:16
Bizalmat szavazott az olasz képviselőház Romano Prodinak (Infostart)
Bizalmat szavazott az olasz képviselőház szerdán este Romano Prodi olasz kormányfőnek - jelentette be Fausto Bertinotti házelnök.
jan. 23
19:18
Rendőr lőtt a Hedvig nevű bárbura (Kripto Akadémia)
Több szlovákiai magyar hírportál szerda délutáni értesülése szerint mégiscsak rendőrként - Érsekújvárban - dolgozik az a személy, aki a városhoz közeli Szímő község vadásztársaságának lőterén gépisztolyzápor alá vett egy célbábut, miközben a tavalyelőtt Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig nevét üvöltözve mocskolódott.
jan. 23
20:28
Valóban rendőr forgatta a Hedvig-bábu "ostromáról" készült képsorokat (Infostart)
Több szlovákiai magyar hírportál szerdai értesülése szerint mégiscsak rendőrként, Érsekújvárban dolgozik az a személy, aki a városhoz közeli Szímő község vadásztársaságának lőterén géppisztolyból sorozatot zúdított egy célbábura, miközben a tavalyelőtt Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig nevét üvöltözte. Este a rendőrség annyit ismert be: rendőr állt a kamera mögött, a lövöldöző…
jan. 23
20:33
Tömeges delfinpusztulás Új-Zélandon (Infostart)
Rejtélyes okból partra vetődött harminc delfin és minden második el is pusztult az új-zélandi Déli-szigeten.
jan. 23
20:38
Verespatak: elölről kell kezdeni az engedélyezési folyamatot (Infostart)
Győzött az igazság! Ezzel a felkiáltással jelentették be az érintett zöld szervezetek, hogy a gyulafehérvári táblabíróság jogerős ítéletben vonta vissza a verespataki aranybánya engedélyezési folyamatának az egyik alapdokumentumát, az önkormányzat által 2002-ben elfogadott rendezési tervet.
jan. 23
20:45
A szlovák rendőrség beismerte: rendőr forgatta a Hedvig-bábu "ostromáról" készült képsorokat (Kripto Akadémia)
Több szlovákiai magyar hírportál szerdai értesülése szerint mégiscsak rendőrként - Érsekújvárban - dolgozik az a személy, aki a városhoz közeli Szímő község vadásztársaságának lőterén géppisztolyból sorozatot zúdított egy célbábura, miközben a tavalyelőtt Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig nevét üvöltözte. Este a rendőrség annyit ismert be: rendőr állt a kamera mögött, a lövöldöző…
jan. 23
21:23
Lezuhant egy lengyel katonai szállítógép, tíz halott (Infostart)
Leszállás közben lezuhant egy katonai szállítógép az északnyugat-lengyelországi Miroslawiec repülőterén szerda este. A tűzoltók egyik szóvivőjének közlése szerint tíz ember életét vesztette. A TVN24 lengyel televízió úgy tudja, hogy huszonhárman tartózkodtak a szerencsétlenül járt Casa típusú lengyel repülőgép fedélzetén.
jan. 23
21:34
A Horthy-rendszer áldozataira emlékeztek Újvidéken (Kripto Akadémia)
A "hideg napok" áldozataira, a 66 évvel ezelőtt a megszálló, horthysta magyar hadsereg és csendőrség által megölt zsidókra, romákra és szerbekre emlékeztek szerdán Újvidéken. Máig sem lehet tudni, hogy pontosan hány embert végeztek ki 1942. január 21-e és 23-a között. A Cseres Tibor által megírt, és Kovács András által filmre vitt megtorló akcióval kapcsolatos dokumentumok 1300 és 3500 közé teszik…
jan. 23
23:06
Rendőr forgatta a Hedvig-báburól készült képsorokat (Metropol)
Több szlovákiai magyar hírportál szerdai értesülése szerint mégiscsak rendőrként - Érsekújvárban - dolgozik az a személy, aki a városhoz közeli Szímő község vadásztársaságának lőterén géppisztolyból sorozatot zúdított egy célbábura, miközben a tavalyelőtt Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig nevét üvöltözte.

Keresés