2008. január 27. vasárnap

jan. 27
7:32
Kormányzati kommunikáció: 800 millió forint médiavásárlásra (Alternatív Energia)
A Mediaedge:cia Hungary Kft. végezheti el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által megrendelt kormányzati kommunikációs kampányokhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatokat. A Közbeszerzési Értesítő szerint a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretösszege bruttó 800 millió forint. Ezt az eljárás fajtát az indokolta, hogy a nyertes 2007. augusztus 8-án egy ugyanebben a tárgyban kiírt…
jan. 27
7:50
Harminckétezren választhatnak parlamenti képviselőt a fővárosban (Alternatív Energia)
Időközi parlamenti képviselő-választást tartanak ma a főváros XI. kerületében, a Gellérthegy és Szentimreváros térségében, időközi polgármester-választás lesz a Nógrád megyei Cserhátszentivánon, a Pest megyei Áporkán, s időközi önkormányzati választásra kerül sor a baranyai Gilvánfán.
jan. 27
8:25
Megkezdődött a XI. kerületi időközi országgyűlésiképviselő-választás (Alternatív Energia)
Rendben megkezdődött vasárnap reggel hat órakor a Budapest XI. kerületében lévő 15. számú választókerületben az időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója. Filipsz Andrea jegyző, a kerületi választási iroda vezetője elmondta, hogy a szavazásra jogosult több mint 32 ezer választópolgár este hét óráig voksolhat 37 szavazókörben. A nap során, csakúgy mint az általános országgyűlési…
jan. 27
8:30
Csak Isten segíti az egyházi kórházakat? (Alternatív Energia)
Komoly gondot jelent, hogy az egyházi intézmények által fenntartott kórházak nem kapnak az államtól kiegészítő normatívát költségvetésükhöz - mondta Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Mivel Budapesten mindössze négy, országosan alig tucatnyi egyházi kórház van, nem jelentene különösebb megterhelést az állami büdzsé számára ezeknek az összegeknek a megítélése, a…
jan. 27
9:16
Lomnici: az állami szervek iránti bizalom hiánya szélsőségekhez vezet (Alternatív Energia)
Az állami szervek iránti bizalom rendkívül fontos, mert annak hiánya a szélsőségek felerősödéséhez vezethet - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke azzal kapcsolatban, hogy a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint nem változott a lakosság körében a bíróságok megítélése. Az alkotmányos jogok érvényesítése, azok garantálása az állami szervek feladata, ezért is nagyon fontos,…
jan. 27
10:12
Késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon (Metropol)
A felsővezeték-hálózat megrongálódása miatt 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon mindkét irányban a délelőtti órákban. Szintén késés várható a Kiskunmajsa és Harkánykötöny közötti szakaszon.
jan. 27
10:23
Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók a vihar miatt (Infostart)
Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók vasárnapra virradóan országszerte a szélvihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Ez a szám a mindenkori átlagnak körülbelül másfélszerese.
jan. 27
11:27
A Fidesz ugyanazt szajkózza (Alternatív Energia)
A Fidesz felszólította a kormányt, hogy "azonnal állítsa le az emberek pénzéből az emberek ellen folytatott kampányát!" Nyitrai Zsolt közleményében azt írta: nem csak arcátlanság, hanem az Alkotmányban foglaltakkal is ellentétes az, hogy "a kormány az emberekkel szembeni kampányolásra fordítja az emberektől hazug módon – sarcolással, adóemelésekkel és megszorításokkal – kicsalt pénzt."
jan. 27
11:49
A Fidesz szerint Gyurcsány átállt az ellenfélhez (Infostart)
Gyurcsány Ferenc az ellenfél oldalára állt az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban, a kérdésben nemcsak a magyar gazdákkal, de a kormány álláspontjával is szembe megy - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő vasárnap Budapesten.
jan. 27
11:51
Fidesz: Gyurcsány a kormány állásponjával is szembemegy (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc az ellenfél oldalára állt az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban, a kérdésben nemcsak a magyar gazdákkal, de a kormány álláspontjával is szembe megy - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő vasárnap Budapesten. Felszólítjuk a kormányfőt, hogy vonja vissza davosi kijelentését és ne tegyen olyan nyilatkozatokat a nemzetközi sajtó előtt, amelyek a magyar érdekekkel…
jan. 27
12:40
Vörös riasztás - viharos szél fenyegeti Nyugat-Magyarországot (Infostart)
Az ország nagy részén viharos északnyugati szélre kell számítani a hétfő reggeli órákig, az Országos Meteorológiai Szolgálat vörös riasztást adott ki Magyarország északnyugati részére.
jan. 27
13:15
Herczog Edit: A nemzet színészeinek sincs hitel (Alternatív Energia)
Herczog Edit MSZP-s európai parlamenti képviselő szégyenteljesnek, súlyosan diszkriminatívnak, a hazai és a nemzetközi jog szempontjából is törvénytelennek tartja egyes magyarországi pénzintézetek gyakorlatát, hogy minden alapos hitelbírálat nélkül, automatikusan kizárják a hitelképesek sorából a 70 év felettieket, tehát egymillió embert.
jan. 27
15:10
A Fidesz tovább vívja az "agrárcsatát" (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc az ellenfél oldalára állt az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban, a kérdésben nemcsak a magyar gazdákkal, de a kormány álláspontjával is szembe megy - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő vasárnap Budapesten. A kormányszóvivői iroda szerint kommunikációs trükközés, amikor a Fidesz megpróbálja átértelmezni a miniszterelnök szavait, és utólag belemagyarázni azt, amit…
jan. 27
15:26
A vihar után újra járnak a vonatok (Alternatív Energia)
Újra és nagyobb késés nélkül járnak a vonatok Budapest és Pécs, valamint Kiskunmajsa és Harkakötöny között, ahol korábban a viharos szél megrongálta a felsővezeték-hálózatot - közölte a MÁV sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 27
15:57
Késés nélkül járnak a vonatok Budapest és Pécs között (Infostart)
Újra és nagyobb késés nélkül járnak a vonatok Budapest és Pécs, valamint Kiskunmajsa és Harkakötöny között, ahol korábban a viharos szél megrongálta a felsővezeték-hálózatot - közölte délután a MÁV sajtóügyeletese.
jan. 27
16:06
Másfél milliárdos áfacsalás gépkocsi-kereskedelemből (Metropol)
Másfél milliárd forintos áfacsalást lepleztek le a VPOP munkatársai a napokban, amikor autókereskedőknél húsz telephelyet ellenőriztek - mondta el a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője szombaton az MTI-nek.
jan. 27
16:08
Megjavították a hibákat a két érintett vasútvonalon (Metropol)
Újra és nagyobb késés nélkül járnak a vonatok Budapest és Pécs, valamint Kiskunmajsa és Harkakötöny között, ahol korábban a viharos szél megrongálta a felsővezeték-hálózatot - közölte a MÁV sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 27
16:11
Kupper András: embertelen a sclerosis multiplex dobozdíja (Alternatív Energia)
A Fidesz álláspontja szerint nem csak szakmai és gazdasági szempontból indokolhatatlan, de embertelen is az Egészségügyi Minisztérium rendelkezése, hogy február elejétől a sclerosis multiplexben, a krónikus veseelégtelenségben, vagy bizonyos leukémiás betegségben szenvedő embereknek fizetniük kell a gyógyszertárakban a 300 forintos dobozdíjat.
jan. 27
16:22
Újbudai választás: időközi érdektelenség (Alternatív Energia)
Délután három óráig 25,8 százalékos volt a részvétel a főváros XI. kerületében vasárnap zajló időközi országgyűlési képviselő-választáson - közölte Filipsz Andrea jegyző, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.
jan. 27
16:57
Orbán hétfőn nyilvános helyzetértékelő beszédet mond (Infostart)
A Fidesz hétfői frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök nyilvános beszédet mond - közölte Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője.
jan. 27
16:59
Orbán Viktor nyilvános helyzetértékelőt tart (Alternatív Energia)
A Fidesz hétfői frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök nyilvános beszédet mond - közölte Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője.
jan. 27
17:40
Kisebb károkat okozott az erős szél (Infostart)
Csak kisebb károkat és fennakadásokat okozott a vasárnapi erős szél. A tűzoltókat a délutáni órákig összesen kétszáz alkalommal riasztották káresetekhez, személyi sérülés sehol nem történt a szombat éjfél óta tomboló szélviharban, amely várhatóan este nyolc órára csillapodik - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
jan. 27
18:31
Kisebb károk és fennakadások országszerte a szélvihar miatt (Metropol)
Csak kisebb károkat és fennakadásokat okozott a vasárnapi erős szél. A tűzoltókat a délutáni órákig összesen kétszáz alkalommal riasztották káresetekhez. Személyi sérülés sehol nem történt a szombat éjfél óta tomboló szélviharban, amely várhatóan este nyolc órára csillapodik.
jan. 27
18:42
Nem történt kampánycsend-sértés a XI. kerületben (Alternatív Energia)
Délután fél hatig 33,4 százalékos volt a részvétel a főváros XI. kerületében vasárnap zajló időközi országgyűlési választáson. Filipsz Andrea jegyző, a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy a 2006-os országgyűlési választáson ugyanezen időpontig a szavazásra jogosultak több mint 67 százaléka járult az urnákhoz.
jan. 27
19:20
Késések a Budapest - Komárom - Győr vonalon (Metropol)
Jelentős, 30-60 perces késésekre kell számítani a Budapest-Komárom-Győr vasútvonalon, mivel a Biatorbágy és Herceghalom közötti szakaszon, valószínűleg az erős szél miatt, nincs áram a felsővezetékben - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese az MTI-vel vasárnap.
jan. 27
19:39
Tovább erősödik a szél a főváros térségében (Infostart)
A fővárosban és Pest megyében is egyre több erős, viharos széllökést mérnek a meteorológusok, a szél az elkövetkező órákban elérheti az óránkénti 110 kilométert is, ám várhatóan vasárnap este tíz órától már enyhül a vihar - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző meteorológusa.
jan. 27
19:42
Várhatóan érvénytelen lesz a választás a főváros XI. kerületében (Alternatív Energia)
A napközbeni részvételi adatok alapján várhatóan érvénytelen lesz a választás a főváros XI. kerületében, a 15. számú országgyűlési választókerületben, ahol időközi képviselő-választást tartottak vasárnap. Az októberben elhunyt Deák András (Fidesz-KDNP) képviselő megüresedett mandátumáért négyen indultak.
jan. 27
19:45
A Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb voksot Újbudán (Infostart)
Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP jelöltje több mint három és félszer több szavazatot kapott az újbudai időközi országgyűlési választáson, mint a koalíciós jelölt, a nem hivatalos, csaknem teljes feldolgozottságú adatok szerint.
jan. 27
20:20
A pártok és a választók sem vették komolyan a XI. kerületi választást (Alternatív Energia)
A pártok és a választópolgárok sem vették komolyan a XI. kerületi időközi országgyűlési képviselő-választást, egyebek mellett ez magyarázhatja az alacsony részvételt - mondta Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője és Kiszelly Zoltán politológus.
jan. 27
20:25
Fennakadások és késések több vasútvonalon (Metropol)
A Budapest - Pusztaszabolcs és a Budapest - Székesfehérvár vonalakon is fennakadásokat okoz az erős szél, így az érintett vonalakon 15-20 perces késésre kell számítani - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese az MTI-vel vasárnap este.
jan. 27
20:52
SZDSZ: a Fidesz az oka a választói passzivitásnak (Alternatív Energia)
Lakos Imrét meglepte az alacsony részvételi arány az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választáson, a szabaddemokraták jelöltje vasárnap este azt mondta, hogy a Fidesz kampányát okolja a választói passzivitásért.
jan. 27
20:54
Kovács Tibor nyerte az időközi polgármester-választást Áporkán (Alternatív Energia)
Kovács Tibor igazságügyi szakértő nyerte a Pest megyei Áporkán vasárnap tartott időközi polgármester-választást - közölte a választási iroda munkatársa az esti összesítés után. Soós Zsoltné elmondta, hogy az 1200 lakosú községben 352-en járultak az urna elé, ami 37,6 százalékos részvételi arányt jelent.
jan. 27
20:58
Az előző polgármester most alul maradt (Alternatív Energia)
Jozipovics Györgyöt választották a Nógrád megyei Cserhátszentiván polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson - tudatta Kucsikné Tőkés Katalin körjegyző. A 144 választásra jogosult közül 106-an voksoltak a két független jelölt egyikére: 62-en Jozipovics Györgyre, 44-en Noskó Sándorra, a korábbi polgármesterre szavaztak.
jan. 27
21:57
Orsós János lett Gilvánfa új polgármestere (Alternatív Energia)
Orsós János független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Baranya megyei Gilvánfán, ahol a képviselő-testület öt tagját is megválasztották vasárnap - közölte a falu jegyzője.
jan. 27
22:30
A Fidesz a nyerő az 50 százalékos feldolgozottságnál (Alternatív Energia)
A szavazatok mintegy 50 százalékos feldolgozottsága alapján Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP jelöltje kapott többséget az újbudai időközi országgyűlési választáson, amelyen a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt.
jan. 27
22:32
Csapody Miklós: a lábukkal szavaztak a választók (Alternatív Energia)
A választók a lábukkal szavaztak, az alacsony részvételért a két nagy párt populizmusa a felelős - mondta Csapody Miklós, a Magyar Demokrata Fórum XI. kerületi jelöltje vasárnap az újbudai urnazárás után.
jan. 27
22:35
Semjén: "elsöprő győzelmet aratott" a Fidesz-KDNP-jelöltje Újbudán (Alternatív Energia)
Semjén Zsolt szerint a Fidesz-KDNP jelöltje - annak ellenére, hogy nem volt érvényes a választás - elsöprő győzelmet aratott; a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke vasárnap, az időközi országgyűlési választás urnazárását követően nyilatkozott. "Rétvári Bence megnyerte (az időközi választást), csak nem volt érvényes" a szavazás - fogalmazott Semjén Zsolt, majd hozzátette: "kétharmados…
jan. 27
22:56
Érvénytelen választás Újbudán (Alternatív Energia)
Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP jelöltje több mint három és félszer több szavazatot kapott az újbudai időközi országgyűlési választáson, mint a koalíciós jelölt, Lakos Imre a nem hivatalos, csaknem teljes feldolgozottságú adatok szerint. A részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt, ezért február 10-én újra az urnákhoz járulhatnak a 15-ös számú választókerületben élők.
jan. 27
23:02
Fenyvessy Zoltán: a MIÉP megőrizte a bázisát (Alternatív Energia)
Elégedett a vasárnapi budapesti időközi országgyűlési képviselő-választáson elért eredményével Fenyvessy Zoltán, a MIÉP jelöltje, mert úgy látja, pártja megőrizte a bázisát. A jelölt késő este azt nyilatkozta: az alacsony részvételt a parlamenti politikusokkal szembeni kritikaként értékeli. Mint mondta, az érdektelenség a választópolgárok politika iránti elégedetlenséget jelzi.
jan. 27
23:41
Két és fél órát késett egy InterCity (Infostart)
Két és fél órát késett vasárnap este a Budapestről Szombathelyre, illetve Sopronba közlekedő Halászbástya-Lővér InterCity. Az IC-pótjegyek árát, 520 forintot, a MÁV visszatéríti az utasoknak - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

Keresés