2008. január 28. hétfő

jan. 28
5:28
Ferge Zsuzsa: szeptemberig úgy tűnt meg lehet akadályozni a tb-finanszírozás magánosítását (Alternatív Energia)
Erős civil kontroll megteremtésére lesz szükség az új egészségbiztosítási rendszerben, hogy a törvény elfogadásakor meglévő feltételek a jövőben se változzanak. Erről is beszélt Ferge Zsuzsa szociológus a Védegylet rendezvényén. A tb "megmentéséért" küzdő szervezet egy, a privatizáció rákfenéit bemutató film után szervezett beszélgetést arról, be szabad-e engedni a magántőkét a…
jan. 28
5:34
Tarlós szerint a kormánynak azt kell majd tenni, amit a nép akar (Alternatív Energia)
Tarlós István szerint a referendum nem a Fidesz és az MSZP, hanem a magyar társadalom és a Gyurcsány-kormány konfliktusáról szól. Az ellenzéki párt népszavazási kampányának irányítója szombaton - zárt ajtók mögött - budapesti fideszes vezetőket készített fel arra, mit kell tenniük a következő hetekben. Még előtte nyilvánosan többek között arról beszélt, hogy a koalíciónak a kampányban nincs…
jan. 28
7:00
Harmincezer ember tűnt el Magyarországon (Infostart)
A statisztikák szerint két év alatt 90 ezer embert bocsátottak el a közszférából. Az elküldöttek egyharmada "eltűnt", szakértők szerint aki csak tehette, előre hozott nyugdíjba menekült.
jan. 28
7:02
Végigszáguldott Magyarországon a vihar - képgaléria (Infostart)
Hétfő hajnalig összesen 700 alkalommal riasztották a tűzoltókat az erős szél okozta károk elhárításához - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban. Közben néhány kivételtől eltekintve ismét menetrend szerint indulnak a vonatok.
jan. 28
7:06
Orbán Viktor értékel (Infostart)
A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazásról beszél hétfőn a Fidesz elnöke a párt frakcióülése előtt. Orbán Viktor most először értékeli nyilvánosan a helyzetet azóta, hogy az államfő bejelentette a népszavazás dátumát.
jan. 28
7:34
Márciusban több nyilvános adat jelenik meg a kórházakról (Alternatív Energia)
Az Egészégbiztosítási Felügyelet minden bizonnyal márciustól teszi közzé az egészségügyi intézmények mutatóit, a hatóság honlapján egy-egy intézményről több száz adat lesz olvasható - írta hétfői számában a Napi gazdaság.
jan. 28
7:39
Egy ország aggódik: stabil Grosics Gyula állapota (Infostart)
Stabil Grosics Gyula állapota, miután szombaton életmentő műtétet hajtottak végre rajta - közölte az Aranycsapat legendás kapusának kezelőorvosa. Pénzes István professzor szerint a 82 éves egykori labdarúgó valószínűleg az eredeti terveknek megfelelően hamarosan haza is térhet.
jan. 28
8:07
Fidesz - háromnapos elnökségi ülés kezdődik Debrecenben (Alternatív Energia)
Háromnapos elnökségi ülést tart a Fidesz mától Debrecenben. A legnagyobb ellenzéki párt vezetői két héttel ezelőtt Siófokon tanácskoztak háromnapos elnökségi ülésen. A fő téma várhatóan a népszavazás lesz, amelyet március 9-re tűzött ki Sólyom László köztársasági elnök.
jan. 28
8:12
"A művészeti intézményeket is menedzselni kell" (Infostart)
Új szakirányú továbbképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola - mondta az intézmény rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. Vass László közölte: a művészeti menedzsment ismereteit elsajátító hallgatók munkába állásuk után a művészek és intézményeik piaci érvényesülését segítik majd.
jan. 28
8:12
MTV: ma délutánig adhatják le pályázatukat az elnökaspiránsok (Alternatív Energia)
Ma délutánig adhatják le pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki székére aspirálók; a jelentkezéshez kitöltendő csomagot hatan vásárolták meg novemberben, kuratóriumi források pedig azt valószínűsítették az MTI-nek, hogy hárman-négyen indulnak végül a versenyben.
jan. 28
8:22
Menetrend szerint jár a legtöbb vonat (Metropol)
A Budapest - Pusztaszabolcs és a Budapest - Székesfehérvár vasútvonalon, valamint a bicskei térségben közlekedő vonatok továbbra is 15-20 perces késéssel közlekednek, de a többi vonat hajnal óta menetrend szerint közlekedik.
jan. 28
8:34
Problémák a levegőben? (Alternatív Energia)
A Honvédelmi Minisztériumban (HM) azt fontolgatják, hogy a korábbi tervekhez képest két év késéssel, 2012-től ajánlja fel Magyarország a lizingelt Gripen vadászrepülőgépeket nemzetközi missziókra - közölte saját értesülésére hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 28
8:40
Várossá válna Verpelét (Alternatív Energia)
Várossá válna a 4.200 lakosú Heves megyei Verpelét; az ezt tartalmazó pályázatot már eljuttatta a közigazgatási hivatalhoz a község önkormányzata - adja hírül hétfői számában a Heves Megyei Hírlap.
jan. 28
10:10
Szocialista képviselők léptek ki a zuglói frakcióból (Infostart)
Három MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-frakcióból Zuglóban, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt XIV. kerületi képviselőcsoportját - közölte Tamás László, az újonnan alakult csoport vezetője.
jan. 28
10:16
Halálos baleset történt az 51-es úton (Metropol)
Két személyautó frontálisan ütközött hétfőn reggel az 51-es úton Dunaharasztinál, az egyik jármű utasa a helyszínen meghalt.
jan. 28
10:38
Üdvözli a kormányzati elmozdulást a SZEF (Alternatív Energia)
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) kész részt venni a szakszervezetek és a kormány között megkezdett tárgyalásokon - áll a Varga László elnök által kiadott közleményben. A közszolgálat szakszervezeteit tömörítő SZEF üdvözli a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ)- a versenyszféra meghatározó érdekvédelmi tömörülésének - tisztségviselői és a kormány képviselői közötti…
jan. 28
11:00
Három önkormányzati képviselő kilépett a zuglói MSZP-frakcióból (Alternatív Energia)
Három MSZP-s önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP-frakcióból Zuglóban, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) XIV. kerületi képviselőcsoportját - közölte Tamás László, az újonnan alakult csoport vezetője hétfőn az MTI-vel.
jan. 28
11:10
Otthagyja az államtitkár a "világ legjobb állását" (Infostart)
Hétfő délután bejelenti távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára - értesült a távirati iroda. Az elmúlt héten több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor "visszautasíthatatlan" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.
jan. 28
11:11
Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak Miskolcon egy átmeneti otthon költözködése ellen (Alternatív Energia)
A miskolci gyermekváros egyik egysége a közgyűlési döntés értelmében - a település perecesi városrészében - a volt Kuti István Általános Iskola épületében kapna helyet, az ott lakók azonban aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntés ellen tiltakozva - olvasható a hétfői Észak-Magyarországban.
jan. 28
11:36
Orbán: "Elment a kormány józan esze" (Infostart)
A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazásról beszélt hétfőn a Fidesz elnöke a párt frakcióülése előtt. Orbán Viktor hangsúlyozta: régen látott olyan arcátlanságot, mint akkor, amikor a kormány közpénzből kampányol. Az ellenzéki párt elnöke szerint azt kell elérni, hogy a szavazás érvényes és eredményes legyen. A népszavazás nem pártkérdés, nem érdekes, hogy korábban ki…
jan. 28
12:03
Az influenzajárvány több hétig elhúzódik (Infostart)
Várhatóan még hetekig tarthat az egyre terjedő influenzajárvány. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának helyettes vezetője az InfoRádiónak elmondta: a mostani járványt az influenza új vírusa okozza, ezért jóval több betegre kell számítani, mint az elmúlt években. Szolnoki István szerint a szakembereket is meglepetésként érte, hogy a mostani járvány főleg a fiatal felnőtteket…
jan. 28
12:14
Hárommilliárdos uniós támogatás a szőlőültetvények átalakításához (Infostart)
Mintegy 3 milliárd forint támogatást ad az Európai Unió a szőlőültetvények átalakításához a július 31-éig tartó borpiaci évben - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtófőnöke.
jan. 28
12:15
Az SZDSZ üdvözli Gyurcsány Ferenc davosi kijelentéseit (Alternatív Energia)
Az SZDSZ értetlenül áll Szájer József és Glattfelder Béla fideszes EP-képviselők vasárnapi nyilatkozata előtt, ami szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közös agrárpolitika megújítását taglaló davosi kijelentésével "az ellenfél oldalára állt" - közölte Szent-Iványi István, az Európai Parlament (EP) liberális képviselője hétfőn az MTI-vel.
jan. 28
12:21
Szetey Gábor hétfőn bejelenti távozását (Alternatív Energia)
Személyesen jelenti be távozását hétfőn délután Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára - értesült az MTI. Az elmúlt héten több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor "visszautasíthatatlan" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.
jan. 28
13:10
"Az MDF alacsony részvétel mellett is jó" (Alternatív Energia)
A hétvégi újbudai időközi választáson bebizonyosodott, hogy három pólusúvá vált a magyar politikai paletta - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn Budapesten. Jelöltjük, Csapody Miklós vasárnapi tízszázalékos eredménye visszaigazolta az MDF évekkel ezelőtt meghirdetett Normális Magyarország politikáját - közölte sajtótájékoztatóján a pártelnök. Hozzátette: bebizonyosodott az is, hogy alacsony…
jan. 28
13:14
Nyomoznak az MSZP-képviselő gépkocsi-használatának ügyében (Infostart)
Hivatali visszaélés miatt nyomoz az ügyészség a battonyai polgármester gépkocsi-használatának ügyében, az eljárásnak még nincs gyanúsítottja - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
jan. 28
13:15
Hárman haltak meg Kulcson egy családi házban (Metropol)
Szakértői vizsgálat állapítja majd meg, hogy mi okozta annak a három embernek a halálát, akiknek holttestét Kulcson, egy családi házban a rokonok fedezték fel hétfőn -– közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 28
13:52
Földúton már át lehet jutni Ausztriába Fertőrákosnál (Infostart)
Földúton már át lehet menni Fertőrákosnál Ausztriába, de a kövesúton még mindig behajtani tilos táblába ütköznek az arra járók. Palkovics János, Fertőrákos polgármestere az InfoRádiónak elmondta: a földutat osztrák kezdeményezésre alakították ki. Azt sem tartja kizártnak, hogy a behajtást tiltó táblák hamarosan lekerülhetnek a kövesút mellől.
jan. 28
13:53
Orbán Viktor: egy rossz politikát eltörölni a népszavazással (Alternatív Energia)
A népszavazás komoly esély a változtatásra, a referendum a három konkrét kérdésen túl arról is szól, hogy az emberek eltörölhetnek egy rossz politikát, egy kudarcokkal teli korszakot - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt hétfői budapesti frakcióülésén.
jan. 28
14:09
Gyurcsány elfogadta Szetey lemondását (Infostart)
Bejelentette távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta az államtitkár döntését.
jan. 28
14:21
Kapos Volán: újabb sztrájk készül (Alternatív Energia)
Hétfőn éjfélig hajlandó egyeztetni a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) helyi tagszervezete a Kapos Volán Zrt.-vel az idei béremelés mértékéről, amennyiben addig nem születik eredmény, megkezdődik a szerdán reggelre tervezett sztrájk szervezése - nyilatkozta Dobi István, a helyi szakszervezet vezetője az MTI-nek hétfőn.
jan. 28
14:43
Megszűntette a bíróság a fideszes fóti polgármester jogviszonyát (Alternatív Energia)
Sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt a bíróság megszűntette a fideszes fóti polgármester tisztségét - közölte a tárgyalás után a Pest megyei város önkormányzatának jogi képviselője hétfőn az MTI-vel. Határ Győző elmondta, hogy az önkormányzati testület minősített többségű döntése alapján tavaly indított bírósági eljárást a polgármester ellen egyebek mellett az önkormányzati törvény többszörös…
jan. 28
14:45
Századvég-Forsense: mindhárom referendum eredményes volna (Alternatív Energia)
Mindhárom, a köztársasági elnök által kiírt referendum eredményes volna, és győznének az "igenek" - tudható meg a Századvég és a Forsense január közepén végzett felméréséből, amelynek összegzését hétfőn juttatták el az MTI-hez.
jan. 28
14:54
Szetey Gábor január 31-vel távozik posztjáról (Alternatív Energia)
Az előzetes várakozásoknak megfelelően hétfőn bejelentette távozását a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára; Szetey Gábor lemondását január 31-ei hatállyal fogadták el.
jan. 28
15:05
Büntetett előéletű Gilvánfa régi-új polgármestere (Alternatív Energia)
Büntetett előéletű a baranyai Gilvánfa vasárnap törvényesen megválasztott régi-új polgármestere: Orsós Jánost a település első embereként négy évvel ezelőtt hivatalával összefüggő bűncselekmény miatt ítélte el a bíróság, ezért akkor megszűnt a tisztsége - erősítette meg a megyei főjegyző hétfőn.
jan. 28
15:10
Megszűnt Fót fideszes polgármesterének jogviszonya (Infostart)
Sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt a Pest Megyei Bíróság Közigazgatási Tanácsa megszüntette a fóti polgármester jogviszonyát - közölte a város önkormányzatának jogi képviselője.
jan. 28
15:12
SZDSZ: a tandíj igazságosabbá teszi a felsőoktatást (Infostart)
Az SZDSZ ügyvivője szerint a tandíj bevezetése igazságosabb helyzetet teremt a felsőoktatásban.
jan. 28
15:14
Rájöttek a forgalmi dugó ellenszerére (Infostart)
Végre tudományos magyarázat is van arra, hogy mi okozza a forgalmi dugókat. A Nagy-Britanniában lévő Exeteri Egyetemen dolgozó Orosz Gábor és Stépán Gábor megfejtette, hogy az autópályákon elég egy hirtelen fékezés, és azonnal kialakulhat a torlódás.
jan. 28
15:16
Fidesz - háromnapos elnökségi ülés Debrecenben (Alternatív Energia)
A Fidesz elnöksége háromnapos elnökségi ülést kezd hétfőn Debrecenben, az ellenzéki párt vezetői többek között az önkormányzatokról és az afganisztáni magyar szerepvállalásról tanácskoznak - közölte Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke hétfőn.
jan. 28
15:27
Tavaszra ígérik a taszári pályázatot (Alternatív Energia)
A tavasz folyamán megjelenhet a taszári repülőbázis hasznosítására kiírandó pályázat - áll Kolber Istvánnak, a bázis hasznosítása miniszterelnöki megbízottjának hétfői közleményében. A tájékoztatás szerint Kolber István hétfőn délelőtt egyeztetést folytatott a taszári fejlesztésekről Tátrai Miklóssal, a januárban megalakult Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójával.
jan. 28
15:31
Hétszázezret kínált a rendőröknek, hogy megtarthassa a jogsiját (Infostart)
A fővárosban vesztegetés gyanújával őrizetbe vettek két rendőrt az éjjel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 28
15:37
Felmentették a budapesti osztrák konzult (Infostart)
Azonnali hatállyal felmentette és visszahívta Budapestről az osztrák főkonzult az osztrák külügyminisztérium.
jan. 28
15:58
Századvég: igen, igen, igen (Infostart)
A Századvég és a Forsense legújabb felmérése szerint valószínűleg a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett népszavazás mindhárom kérdése megkapná az eredményességhez szükséges számú igen szavazatot, ha most rendeznék a referendumot.
jan. 28
16:27
Teljes a Gripen-flotta (Alternatív Energia)
A Gripen-flotta teljessé válása a magyar haderő megújulásának és fejlődésének a szimbóluma - mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter hétfőn, a Gripen harcászati repülőgépek átadási ünnepségén, a Magyar Honvédség kecskeméti repülőbázisán. A 14 Gripen vadászrepülőgép több részletben érkezett meg tavaly Magyarországra, az utolsó három vadászgép decemberben landolt Kecskeméten.
jan. 28
16:30
Reagálások Orbánra: "a szocializmus hazugságainak továbbfűzése" (Infostart)
A Fidesz harmadszorra csapja be a választóit a kormánybuktatás illúziójával, továbbfűzi a szocializmus hazugságait, és semmi újat nem mond - így reagáltak a parlamenti pártok Orbán Viktor pártelnök beszédére.
jan. 28
16:38
Nem mond le Salgótarján fideszes alpolgármestere (Alternatív Energia)
Nem mond le Salgótarján fideszes alpolgármestere, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt. Ezt maga az érintett, Fenyvesi Gábor közölte hétfőn sajtótájékoztatón. Fenyvesi Gábor a vádirat szerint annak ellenére használt doktori címet, hogy államilag elismert felsőfokú végzettsége sincs.
jan. 28
16:40
SZDSZ: a népszavazáson a jövő és a múlt közötti választás a tét (Alternatív Energia)
A jövő és a múlt választása a tét a népszavazáson - mondta Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. A liberális politikus szerint aki újból a szocializmus hamis, ingyenes ígéreteinek látszatát akarja felkelteni, és úgy gondolkodik, hogy az "állam bácsitól" el lehet várni a szolgáltatásokat, és cserébe nem kell saját magának döntéseket hoznia, az igennel fog szavazni.…
jan. 28
16:47
Már a lakbér után is áfát kell fizetni (Infostart)
Az áfatörvény módosítása értelmében az idei évtől 20 százalékos áfa terheli a lakbért. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a többletet a kerületi önkormányzatoknak kellene felvállalniuk, a lakókat ugyanis a közműdíjak jelentős emelkedése is sújtja.
jan. 28
17:00
Fidesz: az államtitkár távozása a kormányfő gyengülését mutatja (Alternatív Energia)
Az előzetes várakozásoknak megfelelően hétfőn bejelentette távozását a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára; Szetey Gábor lemondását január 31-ei hatállyal fogadták el. A Fidesz szerint a kormányfő gyengülését mutatja, hogy rövid időn belül második bizalmasa távozik a kabinetből - mondta a Fidesz frakcióigazgatója hétfőn, azt követően, hogy Szetey Gábor államtitkár bejelentette…
jan. 28
17:11
Jön a 30 napos MÁV-bérlet (Alternatív Energia)
A MÁV START Zrt. 30 napos dolgozói vasúti bérletet vezet be február elsején - közölte a személyszállító vasúttársaság hétfőn. Közleményük szerint a dolgozói és tanulói havi bérlet továbbra is megmarad, de a 30 napos bérlet bevezetésével új lehetőséget teremtenek az utazók számára. Az új bérlettel nagyobb mozgásteret adnak az utasoknak, hiszen maguk dönthetik el, hogy mikortól kívánják igénybe…

Keresés