2008. január 9. szerda

jan. 9
4:55
Szívrohamot okozhat a D-vitamin hiánya (Infostart)
Az európaiak, így a magyarok szervezetében általánosan alacsony a D-vitamin szintje. Emiatt nem csak a csontok válnak gyengévé, de nő a szívinfarktus és az agyvérzés veszélye is - mondta az InfoRádió által megkérdezett intenzívterápiás szakorvos és táplálkozási tanácsadó. Gulyás Tamás hozzátette: a D-vitamin szintje könnyen befolyásolható. A vegyület a legújabb ismeretek szerint gátolja a…
jan. 9
5:18
Karsai: az egészségügy, jelenlegi állapotában, ragyogóan rendbe van téve (Alternatív Energia)
Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítását tartja szükségesnek Karsai József szocialista képviselő, aki ellenkező esetben nem szavazza meg az államfő által a parlamentnek visszaküldött jogszabályt. Az SZDSZ viszont úgy látja, a törvényben szerepelnek a képviselő által hiányolt garanciák. Karsai bejelentette: támogatja Tóth Károly vizitdíjeltörlési javaslatát.
jan. 9
5:55
Kormányzati negyed: most időt kér a kabinet (Alternatív Energia)
Egyelőre leállítják a kormányzati negyed projektet - így döntött tegnap a kormánykabinet. Ez elvileg azt jelenti, hogy később még megvalósulhat a beruházás, ám ebben kevesen hisznek. Egy biztos: a kormányfő a földművelésügyi tárca Kossuth téri épületébe költözik. A környék sorsáról hamarosan megkezdődnek az egyeztetések, Terézváros például kulturális funkciót látna itt szívesen. Mindentől…
jan. 9
6:11
Sólyom László avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét Veszprémben (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök avatja fel Brusznyai Árpád ,56-os mártír emlékművét ma 18 órakor Veszprémben, a megyeház előtti téren. Brusznyai Árpád tanárt, a Veszprém Megyei Forradalmi Tanács volt elnökét 50 évvel ezelőtt, 1958. január 9-én végezték ki Budapesten, a Kisfogház udvarán.
jan. 9
6:49
Még nincs végrehajtási rendelet az egészségbiztosítási törvényhez (Infostart)
Jövő kedden tárgyal az MSZP parlamenti frakciója a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvényről. Battonya szocialista polgármestere azt mondta: nem szavazza meg újra a jogszabályt, ha a végrehajtási rendeletek ellentétesek lesznek a törvény szellemével. Ilyenek eddig nem készültek, jóllehet a parlament a február 11-i első ülésén foglalkozni akar a kérdéssel.
jan. 9
7:05
BKV: nagy a sor? Akkor nem kell ennyi pénztáros! (Alternatív Energia)
Miközben negyven perceket állnak sorban az emberek egy bérletpénztár előtt, a BKV hatvanhárom pénztáros elbocsátását tervezi – írta szerdán a Magyar Hírlap. Ez körülbelül húsz pénztár bezárását jelentené.
jan. 9
7:10
"Az egészségügy átalakítása visszásságok sorát hozza létre" (Infostart)
Egészségügyi jogi ombudsmani tisztség létrehozását javasolta az egészségügyi miniszternek az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Horváth Ágnes azonban elutasította a felvetést. Szabó Máté az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az ágazat átalakítása pillanatokon belül egyéneket érintő visszásságok sorát hozza majd létre. A biztos arról is beszélt, hogy az ügyek között társadalmi…
jan. 9
7:15
Az OTP nyerte a legtöbb közbeszerzési pályázatot (Infostart)
2007-ben körülbelül 1500 milliárd forint volt a közbeszerzések értéke - írja az index.hu. A legnagyobb összegű megrendelést a közbeszerzési pályázatokon a Strabag nyerte, 47 tenderen, 61 milliárd forintot. Őket követi a Hídépítő Zrt, amely 7 eljárásban 54 milliárdos megrendelést kapott.
jan. 9
7:48
Gyurcsány a sajátjai előtt értékeli az elmúlt évet (Alternatív Energia)
Várhatóan nem a Parlamentben, hanem az MSZP választmánya előtt tartja idei első, politikai évadnyitó beszédét Gyurcsány Ferenc - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
8:04
Fidesz: önkormányzati seregszemle (Alternatív Energia)
Legkésőbb tavasszal megrendezik a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlését - a seregszemle azért is aktuális, mert vannak renitens fideszesek, akik a párt irányvonalával szembe mennek - írta szerdán a Népszabadság.
jan. 9
10:27
Madáretetési tanácsok állatbarátoknak (Infostart)
Csak télen és a leghidegebb időben kell etetni a madarakat. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Berényi Zsombor az InfoRádiónak azt mondta: fontos, hogy olajos magvakat, búzát, árpát adjunk enni a madaraknak. Lehet szalonnát is kitenni, de az ne legyen füstölt és sós.
jan. 9
11:27
Bukások kronológiája: nincs mivel büszkélkednie a kormánynak (Infostart)
A kormányzati negyed beruházásának megállításával 2002 óta az MSZP-SZDSZ koalíció sokadik elképzelése futott zátonyra. Talán csak az autópálya és gyorsforgalmi utak megépítésével büszkélkedhetnek, ezek viszont a régió más országaihoz képest jóval drágábban készülnek. Mindeközben a gazdasági mutatók mindegyike jelentősen romlott.
jan. 9
11:43
A tetőről lezúduló hó okozta balesetért az ingatlan tulajdonosa a felelős (Infostart)
A belvárosi társasházaknak nincs pénzük jég- és hómentesíteni a tetőt, ezért gyakran csak egy cetlivel ellátott, falnak támasztott deszka jelzi olvadáskor az omlásveszélyt - ha jelzi egyáltalán valami. Szentmiklósi Péter társasházakkal foglalkozó jogász szerint, ha egy járókelőre vagy egy kocsira zúdul a jeges hótömeg, akkor a kötelességét elmulasztó társasház a felelős.
jan. 9
12:15
Rendőrök segítik az utcán élő hajléktalanokat (Infostart)
Egyre többen hűlnek ki a közterületeken, ezért az Országos Rendőr-főkapitány elrendelte, hogy a járőrök gyakrabban látogassák azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek.
jan. 9
12:43
Nyomozás volt határőrök ellen (Infostart)
Tíz volt határőr ellen indult nyomozás, mert a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság decemberi bezárása előtt gépeket, ruhákat, építési anyagokat vittek el.
jan. 9
12:48
Jégről mentést gyakorolják a tűzoltók - képgaléria (Infostart)
A nyíregyházi tűzoltóság szervezésében a megye hivatásos és köztestületi tűzoltói gyakorolják a jégről mentést Nyíregyházán a Bujtosi-tó jegén.
jan. 9
13:37
Tovább nő a kormányzati negyed költsége (Infostart)
A 8,5 milliárd forintért megvásárolt Nyugati pályaudvar melletti MÁV telek mellett eddig 632 millió forintot emésztett fel a megállított kormányzati negyed ötlete, azonban ez az összeg vélhetően még tovább emelkedik. Ugyanis az elvetélt beruházásért felelős programirodát még majdnem egy évig működtetik.
jan. 9
14:10
Kidurrant az ingatlanlufi (Infostart)
A kormányzati negyed építésének hírére a Nyugati tér környékén az eladók egy része magasabb áron próbálta eladni ingatlanát. A befektetői roham azonban elmaradt, és most, hogy bejelentették a beruházás elmaradását, az árak is visszatértek a szokásos szintre. Ennek ellenére a környék még fontos lehet az ingatlanbefektetőknek.
jan. 9
14:11
A miniszterelnök a cigányok pártját fogja (Alternatív Energia)
A romák integrációja melletti mély elkötelezettségét hangsúlyozta a kormányfő egy, a témában rendezett konferencián szerdán a fővárosban. "Nem hiszek abban, hogy lehet két Magyarország. Nem hiszek abban, hogy lehet beszélni tisztességesen nemzetről és köztársaságról, amikor alapvetően elkülönülnek a polgárok (...) identitásuk alapján" - mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: ugyanakkor osztja…
jan. 9
14:26
Gyurcsány: romák és szegénység, kéz a kézben (Infostart)
Az integráció iránti elkötelezettségét hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a romák oktatási és képzési helyzetéről szóló konferencián. A kormányfő azt ígérte, hogy az integráció segítésére több programot is elindít a jövőben.
jan. 9
14:27
Tóth Károly 2010-ben nem indul az országgyűlési választásokon (Alternatív Energia)
Tóth Károly, az MSZP országgyűlési képviselője 2010-ben már nem indul az országgyűlési választásokon - mondta a képviselő szerdán az MTI érdeklődésére, Békéscsabán.
jan. 9
15:27
A fővárosi Fidesz-KDNP kritikája a kormányzati negyed kapcsán (Alternatív Energia)
A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség megnyugvással veszi tudomásul, hogy "józan belátásra tért a kormány", és leállította a régi ötéves tervek hagyományait követő, átgondolatlan megaberuházás, a kormányzati negyed építését - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerda délutáni tájékoztatóján.
jan. 9
15:41
Luxusbuszokból álló flotta belső használatra a BKV-nál - képpel (Infostart)
50-60 millió forintos légkondicionált luxusbuszokból álló flottát működtet a BKV belső használatra - tudta meg az InfoRádió. Regőczi Miklós, a társaság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a buszokat örökölték, és egy ideje megpróbálják azokat bérbe adni.
jan. 9
16:00
Liberális politikusok az idei teendőkről (Alternatív Energia)
Az SZDSZ a növekedést megalapozó politika képviseletét tekinti a legfontosabb feladatának 2008-ban - közölte Kóka János, a szabad demokraták elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyet a párt három miniszterével közösen tartott. A politikus a tartós, megalapozott növekedés feltételeként három dolgot nevezett meg: a reformok folytatását, a közteherviselés átalakítását és a…
jan. 9
16:06
Morvai Krisztina szerint az OVB politikai döntést hozott (Alternatív Energia)
Morvai Krisztina szerint az Országos Választási Bizottság (OVB) politikai döntést hozott akkor, amikor elutasította az OVB-hez benyújtott öt kezdeményezést. Erről maga a jogásznő tudatta szerdán.
jan. 9
16:08
Javaslatot dolgoznak ki a bírák védelmére (Alternatív Energia)
Bizottságot hoznak létre a bírák és tárgyalótermek védelmére vonatkozó javaslatok kidolgozására - jelentette be Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán Budapesten.
jan. 9
16:17
Ismét gyűjtik az aláírásokat (Alternatív Energia)
Megkezdődött az aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy népszavazás döntsön arról, az emberek akarják-e, hogy üzleti érdekeltségű biztosítók vegyenek részt az egészségbiztosítási rendszerben. Az első aláírók a népszavazási kezdeményezéshez csatlakozó civil szervezetek, szakszervezetek képviselői voltak; az íveket szerdán, Budapesten szignálták.
jan. 9
16:25
Kóka: A reformok folytatásáról kell szólnia az idei évnek (Infostart)
A reformok folytatásáról kell szólnia az idei évnek - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke. A kisebbik kormányzó párt vezetője évadnyitó tájékoztatóján kiemelte: az SZDSZ a növekedést megalapozó politika képviseltét tekinti a legfontosabb feladatának 2008-ban.
jan. 9
16:31
Névtelen levél alapján indul gyámhivatali eljárás a Toller-ügyben (Infostart)
Kezdeményezték a két évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselő cselekvőképtelenné nyilvánítását a közelmúltban - közölte Pécs főjegyzője.
jan. 9
16:40
Széthordták a határőrséget (Alternatív Energia)
Az év végével megszűnt Balassagyarmati Határőr Igazgatóság tíz volt dolgozója ellen lopás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség. Ács Tibor alezredes, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője szerdán elmondta: a gyanú szerint a vagyon elleni bűncselekményeket tíz volt dolgozó, köztük hivatásos határőr és közalkalmazott követte el, közülük egy személy előzetes…
jan. 9
16:45
Egy névtelen levélíró kezdeményezte Toller László cselekvőképtelenné nyilvánítását (Alternatív Energia)
Kezdeményezték a két évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselő cselekvőképtelenné nyilvánítását a közelmúltban - közölte Pécs főjegyzője szerdán. A baranyai megyeszékhely volt polgármesterét érintő eljárást egy névtelen levélíró kérte a gyámhivataltól - mondta Papp Judit. Hozzátette: a pécsi önkormányzat elfogultságot jelentett az ügyben, ezért a…
jan. 9
16:56
Hat hét, hét hatóság, 35 ezer ellenőrzés, 1 milliárdos bírság (Alternatív Energia)
A Csillagszóró hadműveletben 6.200 szakember 35 ezer ellenőrzést végzett, 9 ezer esetben szabtak ki bírságot, hozzávetőlegesen 1,11 milliárd forint összegben, és több mint 200 üzletet zártak be; a lefoglalt áruk értéke meghaladta az 510 millió forintot - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő az akció tapasztalatait összegző szerdai kormányülést követő tájékoztatón.
jan. 9
17:07
Gyurcsány a tavaszi ülésszak első napján értékel (Alternatív Energia)
A tavaszi ülésszak első napján az Országgyűlésben tartja évértékelőjét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - közölte Budai Bernadett szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.
jan. 9
17:09
Támad az influenza! (Alternatív Energia)
Az év első hetében az előzőhöz viszonyítva duplájára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, azonban közösségi járványról nem érkezett jelentés - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán az MTI-vel.
jan. 9
17:18
Félmillió forint a betlehemégető kézrekerítőjének (Alternatív Energia)
Ötszázezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki a december végi szegedi, Dóm téri betlehemtűz kapcsán érdemi információkkal szolgál - tájékoztatotta az MTI-t szerdán a kapitányság sajtóreferense.
jan. 9
17:19
Egyelőre nincs megoldás a bírók fokozott védelmére (Infostart)
Egyelőre nem lesz semmilyen biztonsági intézkedés a bíróságokon annak ellenére, hogy kedden bírákat és ügyvédet bántalmazott egy polgári per tárgyalásán egy ügyfél. Ez azt követőn derült ki, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke és az igazságügyi és rendészeti miniszter megbeszélést folytatott.
jan. 9
17:24
"Józan belátásra tért a kormány" (Alternatív Energia)
A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség megnyugvással veszi tudomásul, hogy "józan belátásra tért a kormány", és leállította a régi ötéves tervek hagyományait követő, átgondolatlan megaberuházás, a kormányzati negyed építését - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerda délutáni tájékoztatóján. Ughy Attila "arcpirítónak" nevezte Veres János azon keddi kijelentését, mely szerint "vaskosan…
jan. 9
17:31
Megújult a Heti Válasz, új tulajdonos a lapnál (Infostart)
Lantos Csaba, az OTP volt vezérigazgató-helyettese, a Bolyai-díj egyik alapítója - családi vállalkozásán keresztül - 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Heti Választ fenntartó cégben.
jan. 9
18:08
Pofon a parkolótársaságnak: még képpel sem tudott bizonyítani a bíróságon (Infostart)
Nem bizonyító erejű az a dokumentum, amelyet a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás küld azon autósoknak, akiket a parkolási díj megfizetésének elmulasztása miatt beperelnek - ezt állapította meg jogerős ítéletében a bíróság. Bíró Ádám ügyvéd az InfoRádiónak azt mondta: ezek az adatlapok nem bizonyítják, hogy az autóval a társaság által megjelölt helyen és időben parkoltak.
jan. 9
18:14
Két népszavazás egy témára (Alternatív Energia)
Megoszlik a szakemberek véleménye arról, lehet-, illetve lesz-e népszavazás Magyarországon az egészségbiztosítás rendszeréről. Az MTI erről alkotmányjogászokat és politológusokat kérdezett szerdán. A nap folyamán megkezdődött az aláírásgyűjtés annak érdekében, hogy népszavazás döntsön arról, az emberek akarják-e, hogy üzleti érdekeltségű biztosítók vegyenek részt az egészségbiztosítási…
jan. 9
18:36
Jól működik a SIS (Alternatív Energia)
Jól működik a schengeni információs rendszer (SIS) a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság alárendeltségében működő határrendészeti kirendeltségeken; a napokban egy guatemalai és egy horvát állampolgár is fennakadt az ellenőrzés során a magyar-horvát határon - közölte a rendőrség sajtóügyeletese szerdán.
jan. 9
19:02
Oldalanként 75 ezer forintot kapott tanulmányáért a fideszes politikus (Infostart)
Vitát váltott ki a nagykanizsai önkormányzat képviselő-testületének ülésén, hogy a város gazdálkodásának átvilágítását a budapesti XII. kerület korábbi fideszes polgármester cége végezte el, és további milliókat szánnak hasonló munkákra.
jan. 9
19:41
A Fidesz egy újabb népszavazás mellett - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Az MSZP továbbra sem akarja alapvetően megváltoztatni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, az államfő által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött törvényt. A szocialista Kökény Mihály az Info Rádióban hangsúlyozta: ehelyett a garanciákat akarják erősíteni.
jan. 9
21:19
Szabó Máté: korlátozni kellene a Parlament előtti gyülekezést (Alternatív Energia)
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint korlátozni kellene a Parlament előtti gyülekezést. Erről Szabó Máté nyilatkozott szerdán azt követően, hogy az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy az ombudsman szerint meg kellene tiltani az Országház előtti tüntetést. "Nem azt mondom, hogy megtiltani kellene a Parlament előtti gyülekezést, hanem korlátozni kellene" - mondta az ombudsman.…

Keresés