2008. január 23. szerda

jan. 23
4:34
Szetey Gábor az üzleti életben folytatja (Alternatív Energia)
Várhatóan távozik posztjáról Szetey Gábor, a kormány személyügyi államtitkára. Úgy tudjuk, Szeteyt volt munkáltatója, a Philip Morris csábítja vissza az üzleti életbe. Budai Bernadett kormányszóvivő lapunknak a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Információink szerint Szetey lemondásáról a jövő héten egyeztet Gyurcsány Ferenccel. A kormány személyügyi államtitkára korábban a…
jan. 23
4:45
Bíróság elé kerülhet a salgótarjáni fideszes politikus diplomaügye (Alternatív Energia)
A Salgótarjáni Városi Ügyészség vádat emelt Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki úgy használt doktori címet, hogy felsőfokú végzettsége sincs. A Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője szerint a politikusnak tudnia kellett, hogy a miskolci intézmény, ahova járt, nem jogosult államilag elismert diploma kiadására. Az alpolgármester korábban azt mondta, nem tudott arról, hogy…
jan. 23
5:13
Zöld utat adott a fideszes népszavazásnak az Alkotmánybíróság (Alternatív Energia)
Akár a héten dönthet Sólyom László köztársasági elnök arról, hogy a lehetséges öt időpont közül melyikre írja ki a népszavazást a vizitdíj, a tandíj és a napidíj ügyében. Az Alkotmánybíróság (Ab) ugyanis tegnap elutasította a referendummal kapcsolatos kifogásokat. A népszavazást március 9-e és április 20-a között lehet megtartani. Tarlós István, a Fidesz kampány politikai irányítója tegnap azt…
jan. 23
5:24
600-800 ezer forintba került két szavazat (Alternatív Energia)
Noha szakértők szerint a Fidesz-KDNP jelöltje Rétvári Bence az esélyes a főváros XI. kerületében vasárnapra kiírt időközi parlamenti választáson, nem biztos, hogy veszít a koalíció. Lakos Imre jó szereplésével ugyanis a kormánypártok megerősödve jöhetnek ki a versenyből - állították lapunknak nyilatkozó politológusok. Rajtuk kívül még két hivatalos jelölt van, Csapody Miklós az MDF, Fenyvessy…
jan. 23
5:35
Átlagosan fél százalékos reálkeresetnövekedés várható az idén (Alternatív Energia)
A tavalyi súlyos reálbérveszteség után az idén kismértékű elmozdulás várható, szakértő szerint nemzetgazgadási szinten a bérek az inflációhoz képest átlagosan fél százalékkal emelkednek. A közszférában enyhe veszteséggel számolhatnak a dolgozók, a versenyszektorban pedig nagy a szórás, de átlagosan az országos bérajánlás keretein belül születtek meg a megállapodások.
jan. 23
7:08
Bosszúságot okoztak az evások a PM-nek (Infostart)
A Népszabadság szerint nem várható, hogy még a tavaszi népszavazás előtt változtat kormányán a miniszterelnök, finomhangolások azonban elképzelhetők. Gál J. Zoltán kabinetfőnök után valószínűleg Szetey Gábor személyügyi államtitkár is elhagyja a kabinetet.
jan. 23
7:18
Lomnici: Jelentősen csökkent az elhúzódó perek száma (Infostart)
Két év alatt 40 százalékkal sikerült csökkenteni az öt éven túl húzódó peres ügyek számát - mondta Lomnici Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. A Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke közölte: a magyar igazságszolgáltatás európai mércével is megfelelő gyorsaságú, bár az gond, hogy a bonyolult gazdasági ügyek általában elhúzódnak.
jan. 23
7:26
Szekeres a döntéshozó (Alternatív Energia)
Többéves titkolózás után kiderült: Szekeres Imre honvédelmi miniszter adhatna ki tűzparancsot, ha egy repülőgépet terroristák térítenek el Magyarország légterében, ám ő tábornokaira bízta a feladatot - írta a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 23
7:53
Összeférhetetlen képviselők a kórházakban (Alternatív Energia)
A fővárosi kórházakból létrejövő holding élére esetlegesen kinevezendő országgyűlési képviselő miatt újra összeférhetetlenségi botrány pattanhat ki, ugyanis a szabályok szerint önkormányzati cégben vezető tisztséget vagy felügyelő bizottsági tagságot nem kaphat politikus - írta a szerdai Napi gazdaság.
jan. 23
9:35
Farkas Flórián: Nem a Magyar Gárdával kell foglalkozni (Alternatív Energia)
A roma értelmiségnek nem a Magyar Gárdával kellene foglalkoznia elsősorban, hanem a kormány cigánypolitikáját kellene látványosan elutasítania - jelentette ki a Magyar Nemzet című napilap szerdai számában megjelent nyilatkozatában Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő, a Lungo Drom elnöke, aki szerint súlyos árulás tapasztalható a cigányértelmiség körében.
jan. 23
10:09
A Heves megyeiek többsége szívesen látná a magánszolgáltatót (Alternatív Energia)
Szívesen látna egy magánszolgáltatót a Heves megyeiek többsége az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetőjeként - állapította meg az a felmérés, amely a HEOL című, Heves megyei hírportálon olvasható.
jan. 23
11:17
Az épülettel bővül a Heim Pál Gyerekkórház (Infostart)
Tanterem is lesz a Heim Pál Gyermekkórháznak abban az új épületében, amelynek alapkövét kedden tették le. Horváth Csaba egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az új szárny építése egymilliárd forintba kerül, amelynek nagyobb része adakozásból folyt be.
jan. 23
11:45
Minden gázártámogatási igényt ellenőrizni fognak (Infostart)
Folyamatosan ellenőrzik a gázártámogatásra beadott igényléseket, azaz várhatóan csaknem minden kérelmet ellenőrizni fognak az illetékes hivatalok - mondta Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP országgyűlési képviselője. Eddig mintegy 1,6 millió igénylés érkezett.
jan. 23
11:50
Pokorni: Gyurcsány jövője a népszavazáson dől el (Infostart)
A Fidesz szerint a népszavazás új politikai kultúra megteremtésének lehetőségét hordozza, a referendum egy tisztább, igazabb politikai korszak első napja lehet - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.
jan. 23
11:56
További nyomozást rendelt el a móri ügyben az ügyészség (Infostart)
Az ügyészség további nyomozati cselekményeket tart szükségesnek a móri gyilkosság ügyében, ezért a Nemzeti Nyomozó Irodát a nyomozás folytatására kötelezték - közölte a Fővárosi Főügyészség vezetője.
jan. 23
12:07
Sólyom kitűzte a népszavazást (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnök március 9-ére, vasárnapra tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást.
jan. 23
12:14
Előkerült a Balaton településről eltűnt kamasz (Metropol)
Előkerült a lakóhelyétől mintegy 50 kilométerre található Verpeléten az a kamaszfiú, akit kedd délután óta száz rendőr, helikopter, hőkamerák és kutyák bevonásával kerestek a Heves megyei Balaton környékén.
jan. 23
12:24
Bencés öregdiákok bálja a Szépművészeti Múzeumban (Infostart)
Bencés Jótékonysági Bál lesz szombat este hét órától a Szépművészeti Múzeumban. A rendezvény fővédnöke Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Lámfalussy Sándor professzor.
jan. 23
12:36
MSZP: szigorúbb ellenőrzés a gázártámogatásban (Alternatív Energia)
Folyamatosan ellenőrzik a gázártámogatásra beadott igényléseket, azaz várhatóan csaknem minden kérelmet ellenőrizni fognak az illetékes hivatalok. Erről Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt szerdán. Mint mondta, eddig mintegy 1,6 millió igénylés érkezett.
jan. 23
12:38
Szili Katalin a nemzetpolitikai stratégiáról is egyeztet nagyváradi programján (Alternatív Energia)
A nemzetpolitikai stratégia folyamatairól is egyeztet Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke nagyváradi programján, amelynek keretében megbeszélést folytatott e témáról Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével, s ugyanerről készül tanácskozni szerda délután Tőkés László református püspökkel is.
jan. 23
13:03
Fidesz: a népszavazás igazabb politikai korszakot teremthet (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a népszavazás egy új politikai kultúra megteremtésének lehetőségét hordozza, a referendum egy tisztább, igazabb politikai korszak első napja lehet - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján.
jan. 23
13:09
Öngólt lő az MSZP és az SZDSZ a kampánnyal? (Infostart)
Öngólt lő az MSZP és az SZDSZ azzal, hogy nem ugyanazt mondja a március 9-ei népszavazás kampányában - mondta az InfoRádió által megkérdezett szakértő. Braun Róbert szerint ezzel elbizonytalanítják a választókat. Mint ismeretes, a szabad demokraták a referendumon való részvételre és a "nem" szavazatokra buzdítanak. A szocialisták ezzel szemben nem bíznak abban, hogy a többség nemmel válaszol a…
jan. 23
13:14
Elítélték a Toller-balesetben vétkes vezetőt (Infostart)
Nem jogerősen másfél év fogházbüntetésre és 280 ezer forint pénzbírságra ítélte a Szekszárdi Városi Bíróság annak a közúti balesetnek a gondatlan okozóját, amelyben Toller László, Pécs polgármestere 2006 júniusában maradandó fogyatékosságot szenvedett, szolgálati gépkocsijának vezetője pedig életét vesztette. Az eljáró bíró a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.
jan. 23
13:16
Március 9-én lesz a népszavazás (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök március 9-ére, vasárnapra tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást szerdán.
jan. 23
13:16
A magnófelvétel lett az ügyészségi szóvivő veszte (Infostart)
Megszűnik csütörtöktől Varga Gergelynek, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének szóvivői megbízatása - közölte a fővárosi főügyész.
jan. 23
13:32
SZDSZ: a Fidesznek kedvez a korai időpont (Alternatív Energia)
Racionális érvek szólnak amellett, hogy a köztársasági elnök március 9-re írta ki a népszavazást, de be kell látni, hogy egy ilyen korai időpont a Fidesznek kedvez - reagált Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke Sólyom László döntésére a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazásról.
jan. 23
14:04
Nyomozás E. Zsanett ügyében (Infostart)
Hamis vád miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást E. Zsanett ügyében - közölte a fővárosi főügyész.
jan. 23
14:06
Budaházy tagadta bűnösségét az alkotmányos rend megdöntése miatt indult perben (Alternatív Energia)
Budaházy György tagadta bűnösségét abban a fővárosi bíróságon szerdán megkezdődött bűntetőperben, amelyben alkotmányos rend erőszakos megváltozatásának előkészületével vádolják az interneten közétett írásai miatt.
jan. 23
14:22
Szlovák borászok is ellenzik a tőketerebesi erőmű megépítését (Infostart)
Még a héten eldől, hogy megépülhet-e a szlovákiai Tőketerebesen a Cseh-Szlovák Energetikai Részvénytársaság széntüzelésű erőműve, a létesítmény építési engedélyéről ugyanis a hét végén dönt a helyi szakhatóság. A beruházó az utolsó lakossági fórumon is arról győzködte a jelenlevőket, hogy az erőmű gazdasági szempontból hasznos, környezeti károkat nem okoz, és munkahelyeket teremt. A szlovák…
jan. 23
14:22
Aláírásgyűjtésbe kezd a Magyar Gárda betiltásáért az OCÖ (Alternatív Energia)
Aláírásgyűjtésbe kezd az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Magyar Gárda és más félkatonai szervezetek betiltását célzó törvénymódosítás érdekében - jelentette be Kolompár Orbán a Jobbik Magyarországért Mozgalom fővárosi, Villányi úti székháza előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján.
jan. 23
14:51
Az Országos Választási Iroda (OVI) jól áll a népszavazási előkészületekkel (Alternatív Energia)
Az Országos Választási Iroda (OVI) jól áll a népszavazási előkészületekkel - közölte a hivatal vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, nem sokkal azt követően, hogy Sólyom László köztársasági elnök bejelentette: március 9-ére, vasárnapra tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást. Rytkó Emília elmondta, a kormány 4,47 milliárd forintot biztosított a…
jan. 23
15:20
Az MDF örül (Alternatív Energia)
Az MDF tiszteletben tartja az államfő döntését és örül annak, hogy rövid lesz a kampány - mondta Csapody Miklós, a Magyar Demokrata Fórum képviselője szerdán.
jan. 23
15:25
OVI: jól állunk a népszavazás előkészítésével (Infostart)
Az Országos Választási Iroda (OVI) jól áll a népszavazási előkészületekkel - közölte a hivatal vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, nem sokkal azt követően, hogy Sólyom László köztársasági elnök bejelentette: március 9-ére, vasárnapra tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást. A választók a három kérdésről három külön lapon szavazhatnak.
jan. 23
15:32
"A Napi Gazdaság cikke hazugságokkal van tele" (Alternatív Energia)
"Egy szó sem igaz" abból, hogy Havas Szófia lehetne a fővárosi kórházakból létrejövő holding vezetője - ezt maga az érintett közölte, cáfolva ezzel a Napi Gazdaság szerdai számában megjelenteket. A szocialista országgyűlési képviselő - aki egyben a Fővárosi Közgyűlés tagja és a főváros egészségügyi és szociálpolitikai bizottságának alelnöke is - elmondta: a Napi Gazdaság cikke "alapvető tárgyi…
jan. 23
15:36
Horn Gábor: a népszavazás időpontja a Fidesznek kedvez (Infostart)
Inkább a Fidesznek kedvez az, hogy március 9-én lesz a népszavazás - reagált Horn Gábor Sólyom László köztársasági elnök bejelentésére. Az SZDSZ ügyvivője szerint a népszavazás nem lesz hatással a reformok kimenetelére.
jan. 23
15:43
Megvan az új kabinetfőnök (Alternatív Energia)
Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter január 22-i hatállyal Radó Györgyöt nevezte ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) kabinetfőnökévé - közölte a szaktárca. A GKM közleménye szerint a pozíció tavaly decemberben Kákosy Csaba miniszterré történő kinevezésekor üresedett meg.
jan. 23
15:47
Országos sztárjkot hirdettek a Volán társaságoknál (Infostart)
Országos sztrájkot hirdetett január 30-án üzemkezdettől 8 óráig a Közúti Közlekedési Szakszervezete (KKSZ), az Autóbuszközlekedési Dolgozók Uniója (ADU), a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége a Volán társaságoknál - közölte Korcsolayné Kovács Krisztina, a KKSZ elnöke.
jan. 23
15:49
Nem hosszabbak az európainál a magyarországi várólisták (Infostart)
A Budai Egészségközpontban a leghosszabb a várólista az Egészségbiztosítási Felügyelet adatai szerint; ott ugyanis egy gerincstabilizáló beavatkozásra 6 évet kell várni. Ugyanez a műtét a bejelentkezés után Bács-Kiskun megyében 5, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 8 nap után elvégezhető. Az Egészségbiztosítási Felügyelet közleménye szerint az átlagot véve a magyarországi várólista az európaihoz…
jan. 23
16:05
Tarlós külön örül (Alternatív Energia)
A Fidesz örömmel nyugtázza, hogy a köztársasági elnök döntött a népszavazás időpontjáról - mondta Tarlós István, a párt népszavazási kampányának irányítója szerdai sajtótájékoztatóján. Tarlós István - utalva arra, hogy kedden egy kérdésre válaszolva azt valószínűsítette, hogy talán április 6-a körül lehet a népszavazás - azt mondta: a köztársasági elnök ismét jelét adta teljes szuverenitásának,…
jan. 23
16:09
Talajfertőtlenítő szertől pusztulnak a sasok (Infostart)
Egy karbofurán nevű talajfertőtlenítő szer okozta a réti sasok halálát a Hortobágyi Nemzeti Park területén - mondta az InfoRádiónak a tetemek és sérült állatok vizsgálata után a Magyar Madártani Egyesület ragadozómadár-védelmi programvezetője. Vagyura János hozzátette: az elmúlt években 44 sast mérgeztek meg, és most már a szándékosság sem zárható ki.
jan. 23
16:20
A napenergia csodákra képes (Infostart)
A Dunakanyarban lévő települések energiaszükségletének felét a tetőkön elhelyezett napelemek fedezhetnék, a melegvíz igény döntő hányadát napkollektorokkal biztosítani lehetne. Ezt az eredményt hozta az a felmérés, amely az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület célprogramjában készült.
jan. 23
16:22
Fidesz: az emberek ötmilliárd forinttól estek el a kormány miatt (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a kormányzati negyed beruházás leállítását követően ötmilliárd forintot fordít a MÁV a fejlesztés tervezett helyszínének rendbetételére - mondta a párt szakpolitikusa szerdán, Budapesten.
jan. 23
16:50
Morvai Krisztina az Alkotmánybírósághoz fordult (Alternatív Energia)
Jogorvoslatért fordult az Alkotmánybírósághoz szerdán Morvai Krisztina, akinek az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási kérdéseinek hitelesítését megtagadta az Országos Választási Bizottság (OVB) - erről a lépésről maga a jogásznő beszélt. Közlése szerint azt kérte az Alkotmánybíróságtól, hogy a hatáskör hiányát megállapítva meghozott jogsértő döntést helyezze hatályon kívül.…
jan. 23
16:52
Orbán a demokrácia szégyenéről (Alternatív Energia)
A Fidesz elnöke örül annak, hogy a köztársasági elnök a lehető legrövidebb időn belül kitűzte a népszavazás dátumát; Orbán Viktor a magyar demokrácia szégyenének nevezte, hogy ennyi évvel a rendszerváltás után egy évig kell harcolni egy alkotmányos jog érvényesüléséért.
jan. 23
16:54
Lassan mindenkit lever a lábáról az influenza (Infostart)
Nőtt az influenzás betegek száma az országszerte: az elmúlt héthez képest másfélszer többen fordultak orvoshoz - közölte az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoki István azt mondta: az influenzavírussal fertőzöttek száma Fejér megyében a legmagasabb.
jan. 23
16:59
A tünetek megjelenése előtt kezelhető lesz a betegség (Infostart)
Még a tünetek megjelenése előtt kezelhetővé válhat a rák, az asztma vagy a szív- és érrendszeri betegségek annak a kutatásnak köszönhetően, amelynek során minden eddigieknél részletesebb emberi genetikai térkép készül.
jan. 23
17:01
Március 9-én lesz a népszavazás (Összefoglaló) (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök március 9-ére, vasárnapra tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló népszavazást - tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerdán. Az MSZP-nek nem okozott meglepetést a dátum, Daróczi Dávid kormányszóvivő hangsúlyozta: a népszavazásnak nincsen tétje, hiszen nem érinti a reformok lényegét. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elmondta: örül…
jan. 23
17:59
A pártoknak változtatni kell kampánystratégiájukon (Alternatív Energia)
Nem váratlan, hogy az államfő korai időpontra írta ki a népszavazást a Fidesz kérdéseiről, a március 9-i dátum azonban nem jelenti azt, hogy a nemzeti ünnep mentesül a kampány hatásai alól. Erről politológusok nyilatkoztak.
jan. 23
18:04
Szijjártó: valamikor biztosan hazudott Veres János (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a konvergenciaprogram rossz az országnak és rossz az embereknek. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője azt követően beszélt erről, hogy Veres János pénzügyminiszter szerdán azt mondta, folytatni kell a költségvetés következetes szigorát és a megkezdett strukturális reformokat.
jan. 23
18:28
Az olasz vasutassztrájk érinti a MÁV START nemzetközi járatait (Metropol)
A MÁV az Olasz Vasút (FS) tájékoztatása alapján közölte, hogy Olaszországban a teljes hálózaton január 26-án 21 órától 27-én 21 általános munkabeszüntetés lesz. A menetrendben az alábbi változások lépnek életbe.

Keresés